Lördag 31 Maj



Vi vaknade rätt tidigt å for på stan igen. Hade tänkt promenera men  ville ha krafter kvar på stan. Fikade kaffe å räksmårgås på charm- mums va de. Annars strosade vi mest runt i det fina vädret. Handlade en BH på Twilfit åxå. Hem igen å jag blir coma trött som "vanligt". En timmes tupplur å sen är jag tebaks igen. Vid 4 åker Davd iväg till ånge. Hade tänkt hitta på nåt men känner mig nöjd å slö å vill vara hemma . Ska mysa med memfan å titta på sommarkrysset. Hade en del "borde" saker men det får bli imorrn eller en annan dag....  : )


Pussen
till David ! Jag har blå make i "vår" kul med nytt.. heheh

image73

Fredag!

Fredag 30 Maj
Jag å David i tog en promenad genom Granlo å sen mot stan. Blev hungrig då vi kom fram köpte lite mat vid woken å satte oss vid ån å käkade. Uträttade en massa ärenden  mm. Handlade frukt på torget. Jordgubbar, nektarin, melon mm -mums för kall läskande frukt.

Sen blev det bussen hem. Jag blev totalt slut! Somnade en timme. Funderar på att grilla ikväll. Vi blir hursomhelst hemma. Grannen frågade om vi skulle med på + 40 å festa med de, men ingen av oss hade vidare lust. David åker ju dessutom på ånge träffen imorgon å partajar med gubbarna !


Det blev Stockholm

29 Maj Torsdag
Det blev att jag for till S-holm igår. Eftersom jag for själv så blev det mest shopping. Hade vart intressant med en stegmätare då....det blev många timmars promenerande fast åxå en del tåg åkande. Det var sjukt varmt, så jag fick uppsöka närmaste affär för att hándla en top.

Kom hem sent igår kväll- stupade isäng....
David ringde just å berättade att han blir lång ledig fredag, lör, sön - hurra !!! Dessutom skulle ju vädret va super. Fast jag har f-farnde inte fått tillbaks nån bil, så det blir att åka buss.
Idag hat jag pysslat med blommor på gården, det växer så det knakar nu överallt. För att inte tala om vattning, trots att jag har en del självattnande krukor.  Memfis är inge sugen på att promenera idag, är alldeles för varmt för henne. På em idag kommer Viktor å Angelica. De har varit på MVC så det blir spännande att höra hur hon har det med tösen i magen !

Gud vad jag blev sugen på jordgubbar å körsbär nu ! Ville tycker det är sommar då vi sitter ute å käkar körsbär ... Ångrar att jag inte köpte med mig igår från hötorget- doftade ljuvligt- å sånna bra priser....  jag har verkligen blivit en fruktoman !

härligt väder

tisdag 27 maj
Vi promenixade till sjukhuset, efter besöket fikade vi. Blev sen lite lata å tog bussen hem.... strålande sol ute vi bestämmer oss för att äta grillat till middag. Fast det godaste var svampen, majsen å tomaterna hehe. Nu är jag alldeles dör mätt. Möte på skolan idag, allt var bra. Känns kul att få avsluta terminen positivt !

Imorrn åker jag till s-holm över dan, hem på kvällen. Nu ska vi se en film som heter 27 dresses...hihi låter som nåt spännande för tjejer va ?....... Ps alla föregående prover såg bara bra ut !

mors-dag

måndag 26 maj
Jag blev firad på mors-dag igår. Ville hade köpt underbara lusch tvålar å en handcreme....jodå ungen har lärt sig fort att mamma är tokig i cremer ! Sen fick jag världens gulligaste bild med hjärtan som ville ritat. Han kan konsten att charma då han lägger den sidan till : )

For åxå till mor å uppvaktade henne. Hade köpt en vit mårbacka pelargon å en Sia vas som ser ut som ett hjärta å är genomskinligt, tror hon tyckte om den. Det var varmt ute så vi satt på altanen å åt. En kanongod laxpaj med romdressing till, å sen det bästa.....rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt! Behöver jag säga att det var gott?-slurp.....

Den här veckan är ville hos Daniel. Skjutsade honom till skolan imorse för jag skulle lämna bilen på verkstaden. Sen promenerade jag hem med memfan. Fast vi fick ta många pauser å stundom fick jag även bära henne för hon flåsade så.
Imorgon bitti ska jag va på sjukhuset 8.30 (rutinprover) så då tänkte jag promenera dit å hem. David var ledig så jag tror han följer med mig. Jag har varit trött idag, sovit 2ggr! på dan. Hoppas jag kan somna till kvällen bara.... På Onsdag åker jag till s-holm över dan. Millan om du ser det här....skulle du följa med ???
Nu ska jag ta en kamp mot damråttorna, det måste vart en hel vecka sen, herregud rekord kanske...

Ha det bäst ! ps, jobbar f-farande på att få till min "header" så  det lär dröja hahahaaa

denna HTML- värld......

Lördag 23 Maj
Som alltid då jag kör igång så blir jag nästan besatt. Stor tid har lagt på att "pilla" på blogen. Det är så otroligt mycke att kunna, fast åxå förbaskat roligt då man får till det. Prova å göra om , prova å göra om. Å sen va laddad med en rejäl portion tålamod ! Nog snackat om detta.....

Vilhelm har åkt till farfar för att sova där. Kul att det hålls lite kontakt, för en periodgick det väldigt långt mellan träffarna, vilhelm själv tyckte det skulle bli kul att åka så det var bra! Jag hamnade solokvist igen, David jobbar å kommer hem vid 18-tiden. Det har varit kanonväder hela dan å jag borde passat på att vara ute lite. Man ska göra så mycket innan å när man äntligen kommer sig för så är molnen framme.....tycker oftast att det brukar va finast väder på fm dagarna å fram till lunch, sen mulnar det oftast på. Nä nu ska jag gå å blåsa håret, det är en hel proccedur vill jag lova ! Det brukar ta ca 5tim innan håret är torrt å då har jag blåst med tork ! Annars tar det nästan 2 dygn......... TREVLIG LÖRDAG !!!!!
Ikväll äter jag mysmiddag med david å kollar på melodifestivalen.

tjejtjusarville

20 maj Tisdag
Jag vill inte verka hypokondrisk men det finns en liten kille som tycks smitta mig lätt. Samt att jag tycks ha lätt för att bli smittad.... efter att viktor varit här med rinnande grönsnor igen blääääk,  så åkte jag på feber igen. Inge väldsamt men ändå tillräckligt för att va loj å orkeslös. Så hela helgen blev bara blä, glorde inte mycket. Men det sjuka är att jag är så van att må som man gör när man har feber att jag återigen inte fattade att jag hade det... märkte igen att "ögonen lixom inte hänger med".

Ville har cyklat till skolan, nästan hela vägen själv idag, det tar sig sa mordbrännaren hihih......men han är ju stora grabben nu särskilt efter gårdagen, tillåt mig berätta en lite "hemlis"........

 igår halleluja , gissa vad lill karln gjorde !
Jo han följde med Pontus hem efter skolan trots att vi skulle till birsta å uträtta ärenden !
( Bara en sån sak ) Sen ringde Vilhelm oss å berättade att han skulle  "hänga" med Pontus i .ok tänkte vi, de går väl till lekparken...... hmmmm, fick sen veta att de varit bort till pontus tjej..... ! ( pontus går i villes klass ) Så nu vill vilhelm åxå ha tjej, så sent för nån vecka sen tålde han inte det kvinnliga könet knappt.... Nu råkar det va så att Pontus dessutom har två tjejer !!!  så han kan väl dela med sig en tycker vilhelm....

Vilhelm hade frågat chans på Wilma i ettan igår !!! å det berättar han för mig .... men fått nej...men hon var nog inte riktigt mogen för ett förhållande med nån trodde ville. (Tja bra att han inte tog det personligt iaf ) Det var en hel del drama som  berättades igår kväll .......

bl.a ringer den ena av pontus 2! tjejer å gör slut....... å det råkar va den pontus gillar mest, så jag fick ju trösta honom massor  han var helt knäckt  meddelar ville. Men han har ju en tjej kvar försöker  jag,,, jja men mamma du fattar ju ingenting , hon var ju Pontus första kärlek ju,å han älskar henne JÄTTEMYCKET ! 
HERREGUD VAR SKA DETTA SLUTA... ! 
Du må tro att jag hade svårt att hålla mig för skratt då Vilhelm förkarade situationen på ett snusförnuftigt tonårsvis! herregud-karln går i 2an !, jag lekte f-farande med dockor då ............

Å dessutom skulle de kanske pussas för första gången på fredag ...... å jag klanske skulle va med, IIIIhhhhh, STOPPA BANDET GENAST !!!!!! .
Men nu blev det alltså inget av med det eftersom hon ringde å gjorde slut .....
PUH, TACK O LOV, SORRY PONTUS VAR TID HAR SITT ! FLKINKAR MAMMA IN.......
Men grabbarna tror hon blev tvingad till att göra slut....... För att  vilhelm å pontus mfl hade varit inne olovligt hos Caroline en stund då flickans mamma inte var hemma, så när mamman kom hem blev hon arg hon hade visst sagt att hon inte fick ta in några barn...Vilhelm berättade att hon skulle äta pannkaka till middag, men mamman hade sagt att hon inte skulle få några, dessutom skulle hon få utegångdförbud i en vecka....... ack, ack den kärleken. Men inte sjutton trodde jag att vilhelm skulle börja titta på brudar redan..... fast nu vet jag hans läggning iaf heheh. Näää nu blir det extra ögon på framöver om det ska fortsätta i den här takten. Å ville har visst en ny dam på G idag... hon var visst lite mognare än Wilma tyckte han.......

svårare än jag trott.....

Jag försöker alltså göra ändringar på min sida. Å man blir sittandes med en liten " skitsak" i timmar. Alla dessa koder som jag fattar nada av.......... nu är jag alldeles slut i huvudet å måste ta rast....... kommentera gärna så får jag se om det funkar tjingeling

madde

image64

köttfärslimpa

köttfärslimpa
500gr köttfärs
2dl gräddfil
1påse fransk löksoppa
soja
blanda ihop allt till en "limpa" å in i ugnen. Enklare kan det knappast bli. Å den är god :- )

liten å stor på samma gång...

21 Maj Onsdag

Känner mig som en "ny" människa, så otroligt skönt.
 
Igår var vi till tandläkaren , det visade suig att vilhelm hade ett hål. Hans första, han blev så ledsen att han började gråta där han låg i stolen. Men det var en underbar ung tandläkare som förklarade jättebra för vilhelm vad man skulle göra å hur det känns att laga osv. Då blev han lugn. I villes värld trodde han nog att det var fråga om en stor HILTI borr eller nåt! Men man är ju så otroligt korkad, hur många gånger har man inte sagt att borsta tänderna noga för annars kan det bli hål å då får man minsann borra å de är inte roligt....!
Hålet var i en av kindtänderna, det vanligaste stället förklarade hon eftersom tänderna är så djup där f-farande som barn.

Sen på hemvägen såg vi att det var extrapris på hamburgare så jag föreslog att vi skulle äta det till middag (mådde ju inte sådär kanon igår ) Nja sa vilhelm, men ingen coca-cola då utan mjölk, det är bättre för tänderna tyckte han. Gärna för mig ! Sen borstade han tänderna minst tre gånger till på em....... så kanske att han slarvar mindre framöver å att han fattar för VEMS skull han borstar,

Grabbarna från klassen kom å ringde på igår . Pontus, Aaron, Linus det är några killar som bor en bra bit bort på olika gator. De hade spontan-cyklat till Vilhelm å frågade om han ville följa med ut, det var några tjejer på G igen.... -nääääää, hör jag vilhelm säga, jag kan inte . Frågade Vilhelm sen vad det handlade om för jag trodde han skulle bli överlycklig !!!
Jo, sa ville det är jättekul å jag vill så gärna...... men jag törs inte.
- jamen du var ju runt halva .... med Pontus bara nån dag innan....?
- ja men då var vi mest i närheten av Pontus föräldrar å dom hade ansvaret för mig
- jamen jag lovar att vara hemma, så det är bara att komma hem närsomhelst !!!!
- Det ärr inte det, jag törs ju inte enns cykla till skolan själv, hur tror du då att jag törs åka iväg med dem ??!
 Tänk om de vill åka jättelångt å jag inte törs, eller tänk om jag måste cykla hem själv......

ja det är så tankarna går hos min "lilla ömsom stora" kille som står mittemellan sin frigörelse. Men vad vi är helt överens om ar att inte pressa på det hela, det får ta den tid det tar. Herrejisses vi ser ju framsteg varje dag. Idag skulle han cykla ännu en lite bit längre själv tiull skolan. Vet inte hur det gick, då det var David som tog honom , han skulle ändå till jobbet sen.

David är så klok för jag har en förmåga att vilja skynda på det hela man vill så mycket åt Vilhelm att han ska få uppleva frihetskänslan att cykla till skolan, att våga åka på ica ettan mm mm mm
Då säger David då vi (jag å Daniel) har pressat honom
- har det hjälpt ??? näääää tvärtom....... ok jag fattar trygghet å tillit framför allt å inte uppförstora saker som ex vis daniel sa....nu ska vi rädd-hetsträna !
så korkat, men av välmening det fattar jag ju. Men att bara säga så , det låter som värsta läskiga grejen att över vinna.

- Har du nånsin sett en tonåring som vill va med föräldrarna jämt  eller inte törs cykla till skolan säger David...... näääääää..... nä dåså det kommer. Vi får va glad att vi får rå om honom nu för tiden kommer då vi knappt får se röken av honom....
å han har ju rätt för nu händer det massor då han inte känner press, utan för ta det i sin takt. Tänk va korkad man kan va som förälder ibland !

Kalas lördag 17 maj

Lördag 17 maj

Igår var ju viktor här, mysigt som alltid. På fredag em kom tobbe å Angelica å hämtade honom. Först hade jag sovit hela natten , sen vilade jag då viktor sov. Sen var jag tvungen att sova en stund igen då han åkt !!!

Idag klev vi upp vid 8.30 hade lite att göra innan barnkalaset. Det var ju städdag i området men det skippade vi..... kalaset gick fint å Vilhelm hade roligt. Men jag blev sådär coma trött igen å har nu sovit flera timmar. Fast idag tog jag 2 citodon, hade sån värk å ville verkligen kunna orka med kalaset. Men det var knappt, var tvungen att lägga mig innan barnen enns gått, så David fick ta över. Men 2 citodon gjorde nog sitt till tröttheten.... men så är det antingen mår man bra en stund å blir lite trött sen ellr så är man trött med värk... skitkropp...... Nu är det em på Lördagen å vi blir hemma ikväll. trevlig lördag !

Städdag

Torsdag 15 Maj
Som synes är det lite huller å buller på bloggen ! Det är meningen att bilderna ska hamna under bildrubriken osv....  så tills jag lärt mig hur man gör så får det väl vara så. Men jag blir så arg då det inte funkar som jag vill !
Lämnade Vilhelm på skolan imorse. Han har en riktig lyxdag, de ska åka å bada HELA DAN ! Så kan tro att han är rätt mör då han kommer hem. Jag har varit å städat hos Fredrik. Hade nästan glömt att vi ska ha viktor idag. Dagis är stängt i morgon så han kommer hit vid 18- tiden å sover här sen är han med oss imorgon då Angelica jobbar. Så jag ska sno undan lite hemma en snabbis nu innan jag hämtar ville .  Det blir nog inge mer skrivet idag skulle jag tro. Så på återseende !


söt å cool

image52


image53

Liten Vilhelm ! 990429

image50


image51

Mamma å syster

image49

hemma på gatan

image46

image47

Tårtan på vilhelms kalas


image43



image44

jag å David Halloween 2006



image41

14 Maj Onsdag

Det blev stugan på Alnön. Mycke städning blev det åxå.... men det var trevligt å Vilhelm njöt i fulla drag. Han satt å underhöll sven-erik med sina manga böcker. Vi åt middag på altanen även om det var lite kallt. Ett glas rose- vin blev det åxå! då gick städningen som en dans..... Senare på kvällen kom även Daniel. De lastade släp med skräp å for på tippen. Efter slip å släp gjorde David upp en brasa, finns det nåt bättre ! Vilhelm la sig på övervåningen det fick bra. Strax efter 22.00 gick vi å la oss allihop, trötta......!

 Jag å ville blev väckt med fika på sängen av David, mysigt värre. Sen var det bara att hoppa i kläderna å fara till skolan. David är kvar där ute med svenne för att hugga ved.  Blivt mycke bättre därute men det är långt kvar å mycket att göra..... :-)

lästa å lyssnade böcker

BIOGRAFIER
* Djungelbarn - tin-tin Andersson
* Sorgfågel- Annika Östberg
* Ego girl - carolina gynning
* Klockan 10.31 - Pigge Werkelin
* Borderline - Caroline kras
* Vändpunkter - Agneta Sjödin
* Det ska bli ett sant nöje att döda dig - Magdalena Graaf
* Hinsehäxan - Lillemor Östlin
* Zebraflickan - Sofia Åkerman
* En gyllne bur - Carmen Bin Laden
* Att älska som en porrstjärna - Jenna Jamesson
* Nattens barn - Traci lords
* Glöm att ni har en dotter - Sandra Gregory
* Stamtavlor -  Dilsa Demirbag Sten
* Gör vad ni vill men döda henne inte - Yolanda
* Bakom dålda galler - Hameed Lakho
* Som stilla vatten - Jennifer Lauck
* Blackbird - Jennifer Lauck
* Den vita massajen - Corinne hoffman
* Den vita massajen dotter - Corinne Hoffman
* Resan tillbaka till den vita massajen - Corinne Hoffman
* Fånge i öknen - Malika oufkir
* En blomma i afrikas öken - Waris Dirie
* Bakom stängda dörrar - Kristina Hansen
* Pojken som kallades det - Dave peltzer
* Pojken som inte fanns - Dave Peltzer
* Pojken som överlevde - Dave Peltzer
* Flickan i källaren - Natascha Kampuschse 
* ut ur mörkret - Linda caine å Robon Royston


INSIKTER OCH ANDLIGHET

* Sluta kämpa börja leva - Sanna Ehdin
* Att leva ett liv, inte vinna ett krig -  Anna Kåver
* Självkänsla nu - Mia Törnblom
* Mera självkänsla - Mia Törnblom
* Men hallå vad väntar du på, livet är bara nu - Lena Nevander Friström
* Det är ingen fara du är människa - Annika Borg
* En kvinnas resa - Agneta Sjödin
* Läk dig själv - Hanne Knutsson
* Lycka -  Dalai Lama
* kärlekens insikt - Don Miguel Ruiz
* Vinden är min mor - Bear Heart
* Himlen på jorden - James Vaan Praagh
* Resan - Brandon Bays
* Lär av dina tidigare liv - Sylwia Browne
* Mellan två världar - Sandra Brown
* Själsfränder - Rita Rogers
* Sinnets magi - Betty Shine
* Personlig kraft genom medvetenhet - Sanaya Roman
* Någonting bättre är redan på väg - Maria scherer
* En fri själ - Betty Shine
* Älska livet som det är - Katie Byron
* Schamansk heeling - Alberto Villoldo
* Drömmästaren - Olga Kharitidi
* Hemligheten - Rhonda Byrne


SKÖNLITTERATUR

* Gömda - Lisa Marklund
* Asyl - Lisa Marklund
* Mias hemlighet - Lisa Marklund
* Mias hemlighet - Maria Eriksson
* Hemma hos martina - Martina Haag
* Dödens pendel - Jonas Moström
* Enligt maria magdalena Marianne Fredriksson
* Aprilhäxan - Maj-gull Axelsson
* Dotter önskas - Katarina Janousch
* När ljungen blommar - Rosamunde Pilcher
* Förväxlingen - Sandra Brown
* Melody en trologi - Virginia Andrews
* Alkemisten Paulo Coelo
* Elva minuter - Paulo Coelo

13 Maj Tisdag

oj vad tiden rusar fram ! Dessutom lite datakrångel på det, men nu är jag tebaks !

jo efter magsjukan........ så skulle vi åka till s-holm., David skulle komma på em å vi skulle sova över. Vad händer då då ? Karln går å får magsjuka ! fy sjutton vad tråkigt, hade ju trott krisen varöver ! Så jag fick vackert åka 20.00 tåget hem själv.....  magsjukan var tack o lov av en lindrigare sort så han återhämtade sig snabbt. Så nu på Lördag blir det barnlalas istället.( vi fick ju ställa in det för ville å jag var sjuk sist )  Sen fick vi papper igår att det är städdag i området på lördag- jiiiipiiie- då slipper vi det !

Förra veckan var jag till läkaren igen- David var med mig. Vi hade ett ganska långt samtal- hon ska remittera mig både till en neurolog å en endikrolog, såååja ta min stavning med ro tack ! Så får jag se vad de tänker hitta på. Var till sjukhuset nu på morgonen för att ta prover. Det var en hel massa som togs , bla hormoner ??! jag fick hursomhelst ligga å vila 45 min innan provet skulle tas. Jag som just sovit hela natten tyckte jag.  Men det gjordes väl av nån anledning kan jag tro..... jag "blev" åxå sjukskriven fram till sept..... jag har absolut inge problem med rastlöshet..... sen tänker jag verkligen komma igång ! höst = nystart !

i söndags for vi ut till Davids föräldrars stuga. Det var jag, David , Daniel, svenne. Det blev storstädninga av övervåningen för att över huvudtaget kunna vara där. Idag ska vi hämta ville kl13 från skolan å sen åka ut dit för att fortsätta på nedervåningen. Det lutar åt attt vi sover över....vi får se. Men Davids mamma är stor å överviktig, har nu dessutom ryggskott, å svenne är sjuk. Å med tusentals pinaler, ja herregud det bara kliar i fingrarna. Det är bara så frustrerande när ALLT ska sparas, å INGET får kastas! Får väl se vad vi kan göra åt saken.
 Annars....Jag mår som "vanligt" med medicin går det bra !

tänkte lägga in en boklista på böcker jag läst å lyssnat på. Mest för att jag själv ska hålla ordning på om jag läst dem eller inte. Kan ibland säga i mitten av en film- att den här har jag nog settt, å då kan det bara ha vart nån vecka sen jag såg den ! Eller att david berättar vad en film handlar om å jag inte alls känner igen det fastän att jag tyckt filmen vart jättebra. Det tar en evighet innan jag kännier igen vad han mennar !!!

hej så länge !

penseer i massor strax utanför centralen - Stockholm 08
image40

3 maj löradg

här har det hänt saker. Jag å vilhelm har varit dyngdålig, med feber å magsjuka. Jag vaknade vid 6.00 på fredag den 2 maj å mådde riktigt risigt,. sen blev det kräkrally till toan halva dan. Det jobbigaste var att jag inte enns mådde bra efter spyatackern, det brukar ju annars va sköna andningspauser ! Sen när det lugnat sig något på em då börjar det andra vägen, sen 38.3 i feber på det, inte kul !

Å ville stackarn hade sovit hos mormor å sitter i luren med david å berättar att han vill åka hem för han mår åxå illa....... tänkte att han ville hem bara, men då hörs ett djungelvrål i luren- vilhelm kräks. Tydligen över hennes nya vita rya matta..... till på köpet.....tror han hann med nån kräkning till innan han hittade till toaletten. så sonen komer hem med nerspydda kläder i en påse, vi intar varsin säng å david får agera passopp. Ville sover mest mellan kräkningarna, innan även bajseribiten börjar för honom med !

Så idag är vi båda matt å slut, ingen aptit nån av oss, å jag har lite feber f-farande men mår så otroooligt mycket bättre än igår !!! nu rinner svetten om mig återkommer imorgon med mer kraft hoppas jag !
ps, hoppas INTE david blir sjuk åxå, vi ska till s- holm på tisdag ajajaja..........

RSS 2.0